Солун: църквите “Св. София”, “Св. Димитър”, ротондата “Св.Георгий”, “Св. Богородица Ахиропитос”, арката на Галерий и Метеора (пет от общо шестте манастира).

Дата: 31 май – 02 юни 2024 год
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Цена: 360 лв

Пътуването представя светините и забележителностите на Солун – градът на св. апостол Павел и св. Димитър, градът св. братя Кирил и Методий и на св. Григорий Палама, втората столица на ромейската империя, световeн център на християнската духовност, култура и изкуство. Пълен цикъл от исторически, богословски и изкуствоведски беседи представя наследството на града и региона от античността до наши дни; специално внимание се обръща и на връзката с българската история и култура. Запознаваме се обстойно и с главозамайващите средновековните скални монастири в Метеора, „висящи във въздуха” между земята и небето.

Ден 1 (петък) :

Тръгване в 6:00 ч. от ст. “Васил Левски”. В Солун – подробно разглеждане с беседи и поклонение на светините в църквите “Св. София”, “Св. Димитър”, ротондата “Св. Георгий”, “Св. Богородица Ахиропитос”; арката на Галерий и пр. Свободно време за обяд и почивка. Следобед – отпътуване за Метеора. Вечерта – пристигане и настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 2 (събота):

Закуска. През целия ден – посещение с подробни беседи на 5 от общо 6-те монастира в комплекса Метеора (вход – по 3 евро на монастир). Нощувка в хотела.

Ден 3 (неделя):

Закуска. Отпътуване за Солун. Посещение на катедралата “Св. Григорий Палама”, възможност за разглеждане на Археологическия и Византийския музей (има такса за вход). Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва:

  • транспорт с комфортен автобус (3 звезди)
  • 2 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Метеора;
  • беседи на български език от лектор-богослов 
  • местни екскурзоводи в Солун и в Метеора
  • медицинска застраховка „Помощ за пътуване“ върху 10 000 EUR в „Евроинс – здравно осигуряване“ ЕАД

Цената не включва:

  • Входни такси, общо за всички обекти: около 25 EUR, заплащат се на място

Забележка:

  • Препоръчително е жените да си носят поли за посещенията в монастирите!
  • Цената на пакета е на база нощувка в стая с две легла. При допълнително заплащане можете да бъдете настанени в самостоятелна стая;
  • Пътуването може да се осъществи, ако е набран минимален брой участници от 35 души, най-късно един месец преди началото на пътуването.
  • Резервацията се счита за потвърдена, при внасяне на депозит в размер на 30% от пакетната цена и сключване на договор за туристическо пътуване. Доплащането на остатъка е според условията на индивидуалния договор
  • Препоръчваме да направите застраховка “Отмяна на пътуване” в деня на сключване на договора с нас. Повече информация за условията на застраховката можете да намерите в нашия сайт или в офиса на Искони.
  • Искони ЕООД има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” със ЗД “Армеец” АД.
  • Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта.
  • Моля прочетете Общите условия за организирано пътуване с ИСКОНИ ЕООД