Одрин, Истанбул, Юргюп, долините: Гьореме, Пашабаг, Зелве, Чаушин, Соанлъ, долината на гълъбите, каньона Ъхлара, подземният град Деринкую и др.

 

Дата:
Продължителност: 7 дни / 6 нощувки
Транспорт: Автобус
Цена:

Кападокия е един от най-големите центрове на ранното християнство. Тя е родно място на св. Георгий Победоносец, на най-големите богослови на IV в. – св. Василий Велики, св. Григорий Богослов, св. Григорий Нисийски и др. Още от античността тук се създават цели скални и подземни градове, а в християнската епоха разцветът на монашеството е засвидетелстван от стотици пещерни църкви и монастирски комплекси. Наред с това Кападокия е уникален природен феномен с невероятни геологически образувания, създали фантастичния декор, в който се вписват скалните църкви и монастири. Областта Кападокия е обявена за паметник на световното културно наследство под закрилата на ЮНЕСКО.

Ден 1:

Тръгване от стадион „В. Левски“ в 6:30 ч. Пристигане в Одрин. Разглеждане на градския център при джамията „Султан Селим“. Посещение на българските църкви „Св. Георгий“ и „Свв. Константин и Елена“. Пътуване до Истанбул. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 2:

Закуска. Придвижване до Кападокия и първи спирки за опознаване на нейните природни феномени. Вечеря и нощувка в хотела в Юргюп.

Ден 3:

Закуска. Разглеждане на долината Гьореме (най-хубавите скални църкви със стенописи от Х-ХІ в.) и едноименното село. Пашабаг (с чудни скални образувания), Чаушин (с ранните скални църкви), долината Зелве, гр. Аванос (център на традиционно грънчарство). Вечеря и нощувка в хотела в Юргюп.

Ден 4:

Закуска. Посещение на каньона Ъхлара в подножието на вулкана Хасан Даг (слизане в каньона и посещение на скалните църкви), град Гюзелюрт (недалеч от родното място на св. Григорий Богослов) и „Червената църква“. Подземният град Деринкую (с тунели и зали на няколко етажа под земята). Ортахисар (живописно градче със скална крепост). Вечеря и нощувка в хотела в Юргюп..

Ден 5:

Закуска. Посещение на град Мустафапаша (Синасос), прочут с каменните гръцки къщи. Църквата при родното място на св. Георгий Победоносец. Долината Соанлъ – скални църкви със стенописи. Връщане в Юргюп. Възможност за посещение на къщата, където е живял св. Иоан Руски. Посещение на Учхисар – многоетажни скални жилища; Долината на гълъбите; изкачване на крепостта (по желание) с панорамата на централна Кападокия. Вечеря и нощувка в хотела в Юргюп.

Ден 6:

Закуска. Отпътуване. Спирка за разглеждане на езерото Туз. Вечерта – пристигане в Истанбул. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 7:

Закуска. Отпътуване и пристигане в София късно вечерта.

 

Цената включва:

 • транспорт с комфортен автобус (3 звезди)
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Истанбул
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 4 звезди в Кападокия
 • богословски и исторически беседи от придружаващ екскурзовод-лектор на български език
 • местен придружаващ екскурзовод
 • Застраховка “Помощ при пътуване върху 10 000 EUR”.


Цената не включва:

 • Входни такси в музеи и обекти по основната програма, които се заплащат на място (около 40 EUR), които се заплащат на място
 • Необходими документи: Международен паспорт, валиден 6 месеца след датата на връщане


Забележки:

 • Цената на пакета е на база нощувка в стая с две легла. При допълнително заплащане можете да бъдете настанени в самостоятелна стая;
 • ИСКОНИ си запазва правото при нужда да променя последователността на посещенията на обектите в програмата.
 • Пътуването може да се осъществи, ако е набран минимален брой участници от 25 души, най-късно един месец преди началото на пътуването.
 • Резервацията се счита за потвърдена, при внасяне на депозит в размер на 30% от пакетната цена и сключване на договор за туристическо пътуване. Доплащането на остатъка е според условията на индивидуалния договор
 • Препоръчваме да направите застраховка “Отмяна на пътуване” в деня на сключване на договора с нас. Повече информация за условията на застраховката можете да намерите в нашия сайт или в офиса на Искони.
 • Искони ЕООД има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” със ЗД “Армеец” АД.
 • Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта.
 • Моля прочетете Общите условия за организирано пътуване с ИСКОНИ ЕООД