Йерусалим, Витлеем, Назарет, Капернаум, Кана Галилейска, Витания, връх Тавор, река Йордан, Мъртво море и др.

Дата:
Продължителност: 7 дни / 6 нощувки
Транспорт: Самолет и автобус
Цена:
Екскурзовод: о. Методи Корчев


Йерусалим и Светата Земя векове наред са били бленуваната цел на безброй поклонници. Нашето пътуване включва посещение и поклонение на всички главни християнски светини не само в Светия Град, но и във Витлеем, Назарет, Галилея, Йерихон, Юдейската пустиня – по стъпките на Христа, пророците и апостолите. Участваме в православна св. Литургия на най-светите места в света – Гроба Господен и Витлеемската пещера. Потапяме се във водите на светата река Йордан. Запознаваме се отблизо с живота на монашеството. Чрез подробни богословски и исторически беседи научаваме не само за миналото и настоящето на посещаваните места, но и за духовния смисъл на свързаните с тях старозаветни и новозаветни събития.

Ден 1:

Сутринта полет от София до летище „Бен Гурион“ (Тел Авив). Посещение на Лод (Лида Палестинска) с гроба на св. Георги Победоносец. Автобусна обиколка през Тел Авив и посещение на Стария град в Яфа. Придвижване до Назарет. Вечеря и ощувка в хотела в Назарет.

Ден 2:

Закуска. Посещение на Назарет – храмa при извора на Благовещението; храма на Благовещението (изграден върху дома на Светото семейство), Кана Галилейска. Изкачване (с микробуси) на връх Тавор – м-р „Св. Преображение“. Посещаваме православния Капернаум (монастира на 12-те апостоли), Табха (мястото на чудото с умножението на хлябовете). Вечеря и нощувка в Назарет.

Ден 3:

Закуска. Придвижване до Йерихон (посещаваме монастира на Христовите изкушения; монастирa при смоковницата на Закхей). Придвижване до р. Йордан (мястото на Христовото Кръщение; възможност за потапяне в реката). Посещаваме м-р „Св. Герасим Йордански“. Придвижване до Мъртво море (възможност за потапяне в най-соленото езеро на света на най-ниската точка на сушата, 430 м. под морското равнище). Посещаваме Витания (гроба на възкръсналия св. Лазар). Вечеря и нощувка във Витлеем.

Ден 4:

Закуска. В Йерусалим придвижване до Елеонския хълм (мястото на Христовото Възнесение). Посещение на м-р „Св. Мария Магдалина“ (мощите на св. мчца Елисавета Фьодоровна и нейната съкилийница св. Варвара), Гетсимания (мястото на Христовата молитва и предателството на Юда), гроба на св. Богородица (с чудотворната икона на св. Богородица Йерусалимска). Посещаваме Къпалнята Витезда, минаваме по символичния Кръстен Път (ViaDolorosa), посещаваме комплекса на Гроба Господен и Голгота. Вечеря и нощувка във Витлеем.

Ден 5:

Закуска. Посещение на комплекса на храма на Рождесво Христово (VІ в.) с криптата на Витлеемската пещера. Посещение на монастира при „Полето на пастирите“ (раннохристиянски храм), м-ра на св. Теодосий (поклонение на мощите, пещерата на Влъхвите), м-р „Св. Сава Освещени“ (достъпен само за мъже, жените го разглеждат отвън – изнасят се мощи за поклонение). Вечеря и нощувка в Йерусалим. Възможност за участие в среднощната св. Литургия на Гроба Господен.

Ден 6:

Закуска. Придвижване до Храмовия хълм с „Купола на скалата“ (на мястото на Соломоновия храм), отиваме до „Стената на плача“, отиваме до xълма Сион, където посещаваме залата на Тайната Вечеря и храм „Успение Богородично“. Разглеждаме кварталите на Стария град: християнски, еврейски, мюсюлмански, арменски; римската улица Cardo. Свободно време. Вечеря и нощувка в Йерусалим.

Ден 7:

Закуска (в пакети). Много рано сутринта придвижване до летище „Бен Гурион“ и отпътуване за София. Пристигане в София около 10 ч.

Цената включва:

 • двупосочен самолетен билет с летищни такси София – Тел Авив (с редовна авиолиния и с включен багаж 8 + 23 кг.)
 • 6 нощувки в хотели с 3 звезди (2 нощувки в Назарет, 2 нощувки във Витлеем, 2 нощувки в центъра на Йерусалим);
 • 6 закуски и 6 вечери в хотелите;
 • транспорт с комфортен автобус;
 • беседи на български език от лектор-богослов (о. Методи Корчев)
 • местен придружаващ екскурзовод;
 • застраховка “Помощ при пътуване върху 10 000 EUR” в „Евроинс – здравно осигуряване“ ЕАД

Допълнително се заплащат в офиса на фирмата:

 • 60 USD, които включват всички входове по основната програма, бакшиши на шофьорите (обичайна практика в Израел) и транспорт с микробус до някои от обектите (там, където няма достъп с автобус).
 • Плащат се предварително в левовата им равностойност в офиса на фирмата. Необходими документи: Копие от първата страница на международния паспорт. Паспортът трябва да има минимум 6 месеца валидност след датата на завръщане от пътуването. Ако туристът преди това е посещавал държави от Близкия Изток като напр. Ливан, Сирия, Ирак, Иран и др., молим да се обади в офиса на Искони за допълнително разяснение по процедурата за влизане в Израел. Забележки:
 • Цената на пакета е на база нощувка в стая с две легла. При допълнително заплащане можете да бъдете настанени в самостоятелна стая;
 • ИСКОНИ си запазва правото при нужда да променя последователността на посещенията на обектите в програмата.

Необходими документи:

 • Копие от първата страница на международния паспорт. Паспортът трябва да има минимум 6 месеца валидност след датата на завръщане от пътуването. Ако туристът преди това е посещавал държави от Близкия Изток като напр. Ливан, Сирия, Ирак, Иран и др., молим да се обади в офиса на Искони за допълнително разяснение по процедурата за влизане в Израел.

Забележки:

 • Цената на пакета е на база нощувка в стая с две легла. При допълнително заплащане можете да бъдете настанени в самостоятелна стая;
 • ИСКОНИ си запазва правото при нужда да променя последователността на посещенията на обектите в програмата.
 • Моля прочетете Общите условия за организиране на пътуванията.
 • Пътуването може да се осъществи, ако е набран минимален брой участници от 30 души, най-късно един месец преди началото на пътуването.
 • Резервацията се счита за потвърдена, при внасяне на депозит в размер на 30% от пакетната цена и сключване на договор за туристическо пътуване. Доплащането на остатъка е според условията на индивидуалния договор
 • Препоръчваме да направите застраховка “Отмяна на пътуване” в деня на сключване на договора с нас. Повече информация за условията на застраховката можете да намерите в нашия сайт (линк) или в офиса на Искони.
 • Искони ЕООД има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” със ЗАД “Армеец” АД.
 • Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.iskoni.com.