ЙЕРУСАЛИМ И СВЕТИТЕ ЗЕМИ

Йерусалим и Светите Земи векове наред са били бленуваната цел на безброй поклонници. Нашето пътуване включва посещение и поклонение на главните християнски светини не само в Светия Град, но и във Витлеем, Назарет, Галилея, Йерихон, Юдейската пустиня – по стъпките на Христа, пророците и апостолите. Участваме в православна св. Литургия на най-светите места в света – Гроба Господен и Витлеемската пещера. Потапяме се във водите на светата река Йордан. Запознаваме се отблизо с живота на монашеството. Чрез подробни богословски и исторически беседи научаваме не само за миналото и настоящето на посещаваните места, но и за духовния смисъл на свързаните с тях старозаветни и новозаветни събития.

Забележка: Досегашният ни опит сочи, че посещаваните от нас места са напълно безопасни и през пролетта се надяваме да направим едно успешно поклонническо пътуване по класическия маршрут.  Сигурността на нашите поклонници винаги е била наш основен приоритет и винаги сме я осигуравали на сто процента благодарение на високия професионализъм на нашите партньори.

Пътуване със самолет и автобус

2 – 8 април 2024 год.

15 – 21 октомври 2024 год.

7 дни / 6 нощувки

Цена 2350 лв

І ден: 

Сутринта полет от София до Тел Авив. Посещение на Лод (Лида Палестинска) с гроба на св. Георги Победоносец. Автобусна обиколка през Тел Авив и посещение на Стария град в Яфа. Придвижване до Назарет. Вечеря и нощувка в Назарет.

ІІ ден:

Закуска. Посещение на Назарет – храмa при извора на Благовещението; храма на Благовещението (изграден върху дома на Светото семейство), Кана Галилейска. Изкачване на връх Тавор – м-р „Св. Преображение“. Посещаваме православния Капернаум (монастира на 12-те апостоли), Табха (мястото на чудото с умножаването на хлябовете). Вечеря и нощувка в Назарет.

ІІІ ден:

Закуска. Придвижване до Йерихон (монастира на Христовите изкушения, монастирa при смоковницата на Закхей). Придвижване до р. Йордан (възможност за потапяне в свещената река при мястото на Христовото Кръщение). Посещение на м-р „Св. Герасим Йордански“. Придвижване до Мъртво море (възможност за потапяне в най-соленото езеро на света на най-ниската точка на сушата, 430 м. под морското равнище). Посещение на Витания (гроба на възкръсналия св. Лазар). Вечеря и нощувка във Витлеем.

ІV ден:

Закуска. В Иерусалим посещение на Елеонския хълм (мястото на Христовото Възнесение); м-р „Св. Мария Магдалина“ (мощите на св. мчца Елисавета Фьодоровна и нейната съкилийница св. Варвара), Гетсимания (мястото на Христовата молитва и предателството на Юда), гроба на св. Богородица (с чудотворната икона на св. Богородица Йерусалимска). Къпалнята Витезда. Символичния Кръстен път (Via Dolorosa) и Гроба Господен с Голгота. Вечеря и нощувка във Витлеем.

V ден:

Ранна литургия в храма на Рождество Христово (VІ в.) в криптата на Витлеемската пещера. Закуска. Посещение на храмовия комплекс във Витлеем. Посещение на Полето на пастирите. Посещение на м-ра на св. Теодосий (поклонение на мощите, пещерата на Влъхвите), м-р „Св. Сава Освещени“ (достъпен само за мъже, жените го разглеждат отвън – изнасят се мощи за поклонение). Вечеря и нощувка в Иерусалим. Възможност за участие в среднощната литургия на Гроба Господен.

VІ ден:

Закуска. Посещаваме в Иерусалим: „Стената на плача“, храмовия хълм с „Купола на скалата“, xълма Сион, където посещаваме залата на Тайната вечеря и храм „Успение Богородично“. Разглеждаме кварталите на Стария град: християнски, еврейски, мюсюлмански, арменски; римската улица Cardo. Свободно време. Вечеря и нощувка в Йерусалим.

VІІ ден:

Закуска (в пакети). Много рано сутринта придвижване до летище „Бен Гурион“ и отпътуване за София. Пристигане в София около 10 ч.

Цената включва: двупосочен самолетен билет с летищни такси София – Тел Авив (с редовна авиолиния и с включен багаж 8 + 23 кг.)● 6 нощувки в хотели с 3 звезди (2 нощувки във Витлеем, 2 в Тверия, 2 в центъра на Йерусалим)
● 6 закуски и 6 вечери в хотелите
● транспорт с комфортен автобус (3 звезди) – 6 дена
● беседи на български език от лектор-богослов (о. Методи Корчев)
● местен придружаващ израелски екскурзовод
● застраховка „Помощ при пътуване“ върху 10 000 евро.

Цената не включва: входните такси по основната програма, бакшиши на шофьорите (обичайна практика в Израел), транспорт с микробус до връх Тавор и маршрутки до манастира „св. Сава“ на обща стойност 60 щ.дол, които се заплащат предварително в левовата им равностойност в офиса на фирмата.

Необходими документи: международен паспорт, който трябва да има минимум 6 месеца валидност след датата на завръщане от пътуването. Ако сте посещавали някои проблемни държави от района като напр. Ливан, Сирия, Ирак, Иран и др., молим да се обадите за допълнително разяснение.

Забележка: Цената е на човек в стая с 2 легла. За самостоятелна стая се доплаща.

ЙЕРУСАЛИМ и СВЕТИТЕ ЗЕМИ
ЙЕРУСАЛИМ и СВЕТИТЕ ЗЕМИ
ЕГИПЕТ: Фараонският и християнският
ЙОРДАНИЯ
ЙОРДАНИЯ