Москва, Дивеево, Владимир, Суздал и др.(+Оптина пустиня)

Москва, Троице-Сергиева лавра,Владимир, Боголюбово, Суздал,

Дивеево, Муром  и др.

Пътуване със самолет и автобус.

7 – 14 юли 2017 г.

(8 дни / 7 нощувки)

Цена: 1840 лв. (1580 основен пакет + 260 летищни такси)

 

 

Пътуване до сърцето на „Светата Рус“, което включва най- важните духовни центрове на традиционна Русия (Москва, Троице Сергиевата Лавра, Дивеево, Оптина пустиня). Десетилетията не само не са унищожили руската святост, но напротив – въздигнали са я. Мъченическият подвиг е станал основа за забележително съвременно духовно възраждане, с което се срещаме навсякъде.

І ден: Пристигане на летище „Шереметиево-2“. Придвижване с автобус до центъра на Москва. Настаняване в хотела. Нощувка в Москва.

ІІ ден: Закуска в хотела. Посещаваме храма на Христа Спасителя (построен в чест на победата над Наполеон, разрушен при Сталин и възстановен след комунизма). Покланяме се на мощите на св. Филарет Московски. Посещение на „Кремъл“ – с главните старинни храмове на руската столица с множество гробове на светци (вкл.  на св. Киприан) и руски владетели; прекрасни средновековни икони и стенописи; в „Оръжейната палата“ проследяваме чрез уникални експонати важни етапи в историята на руската държава. Разглеждаме Червения площад и прилежащите сгради и пространства. Нощувка в Москва.

ІІІ ден: Св. Литургия в Новоспаския монастир. Закуска в хотела. Посещаваме Марто-Мариинската обител (основана от св. Елисавета Фьодоровна). Разглеждаме подробно Третяковската галерия (най-богатата сбирка на руски икони: чудотворната Владимирска икона на св. Богородица, знаменитата „Св. Троица” и други творби на св. Андрей Рубльов… ; спираме се и на емблематичните творби на най- знаменитите руски художници.  Вечерта –  свободно време с възможност за разходка из стария Арбат. Нощувка в Москва.

ІV ден: Закуска в хотела. Придвижване до Троице-Сергиевата лавра – главният руски средновековен монастир. Посещение на монастирския комплекс (съборните храмове със средновековни икони и стенописи; поклонение на мощите на св. Сергий Радонежки и други светци). Придвижване до Боголюбово (отиваме до най-символичния паметник на средновековната руска архитектура – храм „Покров на Нерли”). Нощувка в хотел в гр. Владимир.

V ден: Закуска в хотела. Придвижване до Дивеево – посещение на монастирския комплекс: нововъздигнатите в първоначален блясък храмове, възстановената „канавка на св. Серафим Саровски”; потапяне в свещените извори; поклонение на мощите на св. Серафим и пр.). Нощувка в Поклонническия център в Дивеево.

VІ ден: Участие в св. Литургия в Дивеево. Придвижване до Муром – св. Троицки м-р, където се пазят мощите на на свв. Петър и Феврония (покровители на християнското семейство). Връщане във Владимир. Нощувка в хотела.

VІІ ден: Закуска в хотела. Посещение на Суздал, „бисера” на Златния пръстен – най-добре запазения руски средновековен град. Посещение на Владимир, една от средновековните столици на Русия и част от Златния пръстен. (Успенския събор с фрески на св. Андрей Рубльов; Дмитриевския събор и др.). Придвижване до Москва. Нощувка в хотела.

VІІІ ден: Закуска в хотела. Автобусна обиколка на града. Посещение на Донския монастир (св. патриарх Тихон). Посещение на Новодевичия монастир и прилежащото гробище, където са погребани някои от най-знамените личности на Русия в периода ХІХ-ХХ в. Свободно време в центъра на града. Придвиждане до аерогарата. Късно вечерта пристигане на аерогара София.

Цената включва:

 • двупосочен самолетен билет с летищни такси София – Москва (с редовна авиолиния и с включен багаж 8 + 23 кг);
 • 7 нощувки със закуски в хотели: 4 нощувки в хотел 3 звезди в Москва; 2 нощувки в хотел 3 звезди във Владимир; 1 нощувка в поклонническия център в Дивеево
 • транспорт с комфортен автобус;
 • постоянен екскурзовод–лектор на български език;
 • руски гидове за посещаваните обекти;
 • застраховка “Помощ при пътуване върху 30 000 EUR”.

Цената НЕ включва:

 • стойността на виза и приглашение към момента на пътуването – около 180 лв.
 • входни такси за посещаваните обекти

Необходими документи:

Виза. Международния паспорт. Паспортът трябва да има минимум 6 месеца валидност след датата на завръщане от пътуването. Ако туристът преди това е посещавал Турция, молим да се обади в офиса на Искони за допълнително разяснение по процедурата за влизане в Русия.

Забележки:

 • Цената на пакета е на база нощувка в стая с две легла. При допълнително заплащане можете да бъдете настанени в самостоятелна стая;
 • По желание има възможност за продължаване на пътуването с 2 дни и посещение на Оптина пустиня. Необходимо е ранно записване за удължаване на престоя.
 • ИСКОНИ си запазва правото при нужда да променя последователността на посещенията на обектите в програмата.
 • Моля прочетете Общите условия за организиране на пътуванията.