Солун и Метеора

Солун: църквите “Св. София”, “Св. Димитър”, ротондата “Св.Георгий”, “Св. Богородица Ахиропитос”, арката на Галерий и Метеора.

Метеора

Пътуване с автобус.

12 – 14 май 2017 г.

(3 дни / 2 нощувки)

Цена: 210 лв.

Пътуването представя светините и забележителностите на Солун – градът на св. апостол Павел и св. Димитър, градът св. братя Кирил и Методий и на св. Григорий Палама, втората столица на ромейската империя, световeн център на християнската духовност, култура и изкуство. Пълен цикъл от исторически, богословски и изкуствоведски беседи представя наследството на града и региона от античността до наши дни; специално внимание се обръща и на връзката с българската история и култура. Запознаваме се обстойно и с главозамайващите средновековните скални монастири в Метеора, „висящи във въздуха” между земята и небето.

 

I ден: Тръгване в 6:00 ч. от ст. „Васил Левски“. В Солун – подробно разглеждане с беседи и поклонение на светините в църквите “Св. София”, “Св. Димитър”,  ротондата “Св. Георгий”, “Св. Богородица Ахиропитос”; арката на Галерий и пр. Свободно време за обяд и почивка. Следобед – отпътуване за Метеора. Вечерта – пристигане и настаняване в хотела. Нощувка.

II ден: Закуска. През целия ден – посещение с подробни беседи на 5 от общо 6-те монастира в комплекса Метеора (вход – по 3 евро на монастир). Нощувка  в хотела.

III ден: Закуска. Отпътуване за Солун. Посещение на катедралата “Св. Григорий Палама”, възможност за разглеждане на Археологическия и Византийския музей (има такса за вход). Отпътуване  за България. Пристигане в София късно вечерта.

 

Цената включва:

  • транспорт с комфортен автобус (3 звезди);
  • 2 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Метеора;
  • екскурзовод-лектор на български език;
  • местни екскурзоводи в Солун и в Метеора;
  • медицинска застраховка „Помощ за пътуване“ върху 10 000 EUR.

Цената не включва:

  • Входни такси, общо за всички обекти: около 25 EUR, заплащат се на място

Забележка: 

  • Препоръчително е жените да си носят поли за посещенията в монастирите!
  • Цената на пакета е на база нощувка в стая с две легла. При допълнително заплащане можете да бъдете настанени в самостоятелна стая;
  • Моля прочетете Общите условия за организиране на пътуванията.