Корфу и Западна Гърция

Вергина, Йоанина, Игуменица, Мецово и др.

Пътуване с автобус и ферибот.

27 – 30 май 2017 г.

(4 дни/3 нощувки)

Цена: 365 лв.

Поклонение на чудотворните мощи на св. Спиридон с подробно посещение на един от най-красивите гръцки острови. Посещаваме храмовете и старините в някогашната местна столица Йоанина (Янина); Вергина със съкровищата от предполагаемата гробница на Филип Македонски, монастира „Св. Йоан Предтеча”, в който се съхранява главата на св. Климент Охридски.

І ден: Тръгване в 6:00 ч. от ст. „Васил Левски“. Посещение на Вергина с музея при царските македонски гробници на Филип и Александър, монастира „Св. Йоан Предтеча” при Верия. Отпътуване за Йоанина (Янина). Посещение на лобното място на св. Георги Янински, катедралата, крепостта. Свободно време вечерта в Стария град. Нощувка в хотела в Йоанина.

ІІ ден: Закуска. Пътуване с корабче до остров Ниси в Йоанинското езеро (по желание; заплаща се на място), където се посещават няколко монастира. Отпътуване за Игуменица и придвижване с ферибот до Керкира, столицата на о. Корфу. Нощувка в хотел до морския бряг в Керкира.

ІІІ ден: Закуска. Литургия в църквата „Св. Спиридон” (поклонение на мощите). Посещение на други църкви в Стария град. Свободно време. Посещение на монастира „Палеокастрица” в местност с красиви заливи. Посещение на емблематичната за Корфу местност Канони и на църквата „Св. Ясон и Сосипатър” (ученици на апостолите, чиито гробове са в храма). Нощувка в хотела в Керкира.

ІV ден: Закуска. Посещение на двореца „Ахилион”. Разглеждане на гр. Керкира: Византийския музей, Венецианската крепост и др. Отпътуване от Корфу с ферибота. Придвижване до Мецово; разходка из курортното градче. Пристигане на Руски паметник около полунощ.

Цената включва:

  • 3 нощувки със закуски в хотели 3 звезди (1 нощувка в Йоанина и 2 нощувки в Корфу);
  • Транспорт с комфортен автобус (3 звезди);
  • Ферибот до Корфу и обратно;
  • екскурзовод-лектор на български език;
  • Застраховка „Помощ при пътуване” върху 10 000 евро.

Цената не включва:

  • входните такси в музеите – общо около 25 евро;
  • корабчето до острова в Йоанинското езеро – около 4 евро.

Необходими документи: Лична карта

Забележки:

  • Цената на пакета е на база нощувка в стая с две легла. При допълнително заплащане можете да бъдете настанени в самостоятелна стая;
  • Моля прочетете Общите условия за организиране на пътуванията.