„Безкрайна нощ“ на Мартин Ралчевски

Bezkraina Nosht Korica

 „Безкрайна нощ“ е първият роман на богослова Мартин Ралчевски. След него той написва:  „Горски дух“, „Полубогиня“, „30 паунда“ и „Измама“. Читателския интерес към „Безкрайна нощ“, обаче сякаш остава най-голям. Поради това „Сиела“ тези дни преиздаде книгата.

Отзиви:

Наистина завиждам на читателя, че тепърпва ще я чете! Когато получих ръкописа и го прочетох, бях потресен – от идеята, реализацията, дълбочината и таланта на Мартин. Това е един от най-добрите ръкописи, които съм чел – оригинален, завършен и смазащ. Със сигурност българската литературна сцена вече има още един силен и ярък глас.

Светлозар Желев, „Сиела“

 Вълнуваща книга! Неповторима откъм динамика, емоции, разсъждения, факти, срещи с хора! Авторът съчетава интуиция, интелигентност, ерудиция, пластичност на езика, висок художествен стил, познания за света и живота. Книгата е едно пътуване в света и към сърцето и душевността на човека. Пътуване, което всеки трябва да предприеме, за да не изживее безсмислено дните си на земята. Mога да кажа спокойно и без замисляне, без задръжки и многоточие – Мартин Ралчевски е талантлив автор и заслужава вниманието на читателите! Като алчен негов почитател очаквам с нетърпение всеки следващ негов роман!

Христина Панжаридис, писател

Безкрайна нощ е изключително талантливо написан и увлекателен роман, в който Мартин Ралчевски ни тласва в преследване на привидно непостижимото щастие. Роман, напомнящ ни да се вгледаме в самите себе си и в мечтите си, скрити в дълбините на душите ни. Авторът ни среща с персонаж, изживял материална задоволеност, недоимък, отчаяние, любов, изгубил себе си в мътния в

одовъртеж на повтарящото се ежедневие. Но през цялото му преследване на щастието не го оставя надеждата за чудо. Срещите с различни хора и тяхната житейска философия изпълват живота му със съдържание и го правят много по-мъдър. Все пак безкрайната нощ свършва там, където започва просветлението…. „Имай смелостта да приемеш мечтите си насериозно и ще направиш чудеса!“ е едно от директните послания на автора.

Йорданка Василева, „Хеликон“

Horizont 2

Книгата може да бъде поръчана от „Сиела“